wonen /

De Meesters denken duurzaam

Veenendaal is een prachtig groen dorp met rondom indrukwekkende natuurgebieden. Met De Meesters willen we de bestaande kwaliteiten versterken door volop aandacht te besteden aan duurzaamheid, ontmoeting, klimaatadaptie en biodiversiteit. 

Verticaal groen en begroeide pergola’s

We hebben plannen de twee gebouwen te voorzien van verticaal groen en met begroeide pergola’s zorgen we voor een vriendelijke scheiding tussen wonen en parkeren. Parkeren gebeurt aan de randen, bij voorkeur op halfverharding. Hier zouden straks zomaar ook deelauto’s kunnen staan. Op de hoge daken komen zonnepanelen en de lage bouwdelen voorzien we van Sedumplanten. We onderzoeken of er gemeenschappelijke daktuinen mogelijk zijn.

De meesters duurzaamheid
De meesters duurzaamheid

Klimaatadaptief en biodiversiteit

De groene hoven voorzien we van beplanting die de biodiversiteit versterkt en we denken na over nestgelegenheden voor vogels. Via wadi’s wordt straks regenwater langzaam geïnfiltreerd in de bodem. Verder verkennen we samen met Warmtebedrijf Veenendaal of het haalbaar is om onder andere de restwarmte van overbuurman Carbogen Amcis te gebruiken voor de warmtevoorziening van de appartementen in De Meesters.
 

De meesters duurzaamheid
De meesters duurzaamheid

HEB JE EEN VRAAG?

Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen (FAQ). Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder.

naar de faq  Stel je vraag

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je gegevens achter via de button en blijf via de nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van De Meester.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief