wonen /

De Meesters staan open voor ontmoeting

De 125 koop- en huurappartementen worden verdeeld over twee woongebouwen. Het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw bestond, aan de zijde van de Bevrijdingslaan, uit 6 woonlagen met op de hoeken als ‘accent’ een 7e woonlaag. In dit ontwerp had het gebouw 4 woonlagen aan de Schoolstraat-zijde. Gedurende het participatietraject met omwonenden en andere belanghebbenden is het ontwerp aangepast. Het huidige ontwerp van het gebouw bestaat in het geheel uit 5 woonlagen en heeft 'accenten' op de hoeken van 6 woonlagen. 

Omdat we ontmoeting graag stimuleren, komen tussen de gebouwen groene hoven. Alle ruimte voor bewoners om een praatje te maken en kinderen kunnen er veilig spelen. Deze hoven blijven autovrij. De parkeerstraatjes en pleintjes worden zo ingericht dat als de auto er niet staat dat het een prettige plek is om te verblijven en te spelen. Tussen de parkeerplaatsen en de gebouwen willen we begroeide pergola’s maken voor een natuurlijke en vriendelijke beleving. 

 

De meesters liggen ideaal

De twee woongebouwen komen precies tussen de Bevrijdingslaan en de Schoolstraat. Wie de locatie kent, weet dat je dus om de hoek van winkelcentrum De Scheepjeshof en het kernwinkel- en horecagebied van Veenendaal aan woont. Via de Schoolstraat wandel je zo de Prins Bernhardlaan of de Nieuweweg op voor een dagelijkse boodschap óf een middag winkelen. Het kan allemaal in je eigen dorp dat door haar uitgebreide aanbod een regionale functie heeft. 

Veenendaal
Veenendaal

DE MEESTERS VERRIJKEN VEENENDAAL

Veenendaal ligt precies tussen Utrecht en Arnhem. Het dorp sluit aan de oostkant aan op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en aan de westkant begint de Utrechtse Heuvelrug. Veel centraler en natuurrijker kun je bijna niet wonen. Dat verklaart gelijk waarom Veenendalers hun dorp niet snel zullen verlaten. We zijn blij met De Meesters het woningaanbod in Veenendaal te verruimen en mensen een kans te bieden op hun geliefde plek een duurzaam nieuwbouwappartement te vinden.

Veenendaal
Veenendaal

DE MEESTERS HEBBEN HISTORIE

Carbogen en Seats and Sofas hebben hier niet altijd gezeten. Ooit stond hier de Gelderse School en op de plek van Carbogen zat ijzerfabriek van G.H. van Leeuwen (geboren in 1873). Later werd het bedrijf overgenomen door Stenman Holland. De plek die nu bekendstaat als winkelcentrum De Scheepjeshof dankt haar naam aan de vroegere scheepjeswolfabriek die hier stond en in 1989 gesloopt werd. Waar Seats and Sofas huisvestte, was vroeger een open vlakte die door de dorpsbewoners dankbaar gebruikt werd als schaatsbaan.
 

Bronnen:
Foto 1: Collectie Artifoto, gemeentearchief Veenendaal      -      Foto 2: Gemeentearchief Ede

Wonen in Veenendaal
Wonen in Veenendaal

HEB JE EEN VRAAG?

Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen (FAQ). Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder.

naar de faq  Stel je vraag

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je gegevens achter via de button en blijf via de nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van De Meester.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief